13:00

IK Sturehov

Referat: Frövi IK - IK Sturehov

Vinst mot Sturehov
Första heta chansen är Frövis och det är i minut 6 som FIK rullar upp ett väldigt fint spel som öppnar upp Hovets försvar. Anfallet avslutas med en passning från Wille till Filip som kommer i ett toppenläge men då kommer en offside som FIK inte förstod, synd bra läge. Två minuter senare skapar FIK återigen ett bra läge som avslutas med ett skott från Kevin men målvakt lyckas rädda ett bra skott som medför hörna till FIK som blir resultatlös. I spelminut 15 kommer Hovet upp på högerkanten och det kommer ett inlägg men bollen är för hårt slagen och går förbi alla som en projektil. I spelminut 20 är FIK på väg att jubla men Kevins skott, från nära håll, räddas av en bra målvakt i Hovet. Nästa målchans är Hovets men skottet som kommer från vänsterkanten inne i boxen går några meter utanför. I minut 23 får FIK en frispark på offensiv planhalva, Erik lyfter in frisparken i boxen där Filip elegant tar ned bollen, vänder om, men tyvärr lyckas en tå hos gästerna täcka ett bra skottläge. Minuten senare trycker FIK på och bollen hamnar hos Wille som trycker iväg en högerbössa som går stenhårt i ribban, nära ledningsmål men fortfarande 0-0. Nästa anfall är Hovets men avslutande skott går högt över Micke i Frövi-målet. I matchminut 6 rullar FIK fin fotboll och trycker på för ett ledningsmål och är väldigt nära men Runas avslutande skott, inne i boxen, räddas och styrs till hörna. Hörnan slår in i målområdet och där finns Jesper i ett bra nickläge men inget mål. Några minuter senare kommer ny hörna för Frövi som slås av Erik. Erik slår en hörna som hamnar hos Runa som trycker iväg bollen mot mål men bort av gästerna. När matchuret visar 32 spelade snor Runa åt sig bollen av en gästande försvarare och sätter fart in i straffområdet men en tå i Hovet lyckas peta bort bollen i ett bra Frövi-läge. FIK har ett bra tryck i spelet och skapar några farliga chanser men inget mål i första. 0-0 i paus men plus för FIK.
I andra halvleks andra matchminut kommer Kevin in i straffområdet och spelar snett bakåt till Johannes som trycker iväg ett skott som tyvärr smiter utanför ena stolpen. I minut 50 gör FIK en instickare mot Kevin som är i ett farligt läge men gästerna lyckas rensa. I minut 51 gör Hovet en snabb omställning som blir en farlighet men Jesper i backlinjen avvärjer chansen på ett bra sätt. I spelminut 53 får Runa bollen på vänsterkanten och spelar vidare till Kevin som är iskall i avslutet och bollen i nät, ledning FIK 1-0. Direkt efter ledningsmålet trycker FIK på och får en hörna som medför att bollen ligger på mållinjen i en tilltrasslad situation men inget mål. I minut 55 skapar FIK återigen ett väldigt bra läge men avslutande skott räddas av gästernas målvakt. Mellan minut 55 och 60 skapar FIK flera heta chanser men inget mål. I minut 61 får Hovet en farlighet men Micke i hemmamålet gör en bra och säker räddning. I minut 63 spelar Filip fram Runa i ett bra skottläge men boll strax över ribban. I minut 65 testar Wille ett skott som smiter utanför gästernas högra målstolpe. Två minuter senare kommer Hovet upp i en farlighet men Lilja har jobbat hemåt och avvärjer farligheten. Elias har bollen i minut 68 och spelar vidare till Kevin men gästerna målvakt vinner avslutande duell. Micke i hemmamålet testas med ett skott i minut 75 men räddar säkert. I spelminut 78 kvitterar Hovet på ett skott som kommer inne i straffområdet. FIK ger sig inte och i minut 81 skarvar Runa vidare ett uppspel till Hamodi som använder sin fart och avslutar sedan med en yttersida mot utrusande målvakt och FIK leder med 2-1. Sista tio har FIK ytterligare några fina målchanser men inga fler mål i matchen.
Ca 100 personer räknades in i publiken som under strålande solsken fick se hemmalaget rättvist vinna med 2-1 mot div 4-laget IK Sturehov.